De oprichters

Bureau Sterrenstof is opgericht door Vincent Moolenaar en Esther-Clair Sasabone: twee creatieve ervaringsdeskundigen in het omgaan met een chronische ziekte. Ondanks de nodige beperkingen, leggen zij de lat in ons leven hoog. Ze staan open voor nieuwe uitdagingen en willen van elke ervaring wat leren. Vincent is in 2016 een nieuwe uitdaging aangegaan met zijn start-up Opsteker en hij is in 2018 begonnen als docent verpleegkundige bij Hogeschool InHolland. Helaas heeft hij door daarom Bureau Sterrenstof moeten verlaten.

Esther-Clair is vanaf die tijd verantwoordelijk voor de nieuwe projecten van Bureau Sterrenstof. Zij werkt nauw samen met fotografen, grafisch ontwerpers, drukkerijen, kinderziekenhuizen en maatschappelijk werkers om nieuwe projecten te ontwikkelen.

Onze doelen

Onze stichting heeft de volgende doelstelling: het zin geven, coachen, adviseren en verlenen van voorlichting en expertise aan mensen met een beperking in de vorm van een (chronische) ziekte en hun omgeving, het bevorderen van hun contacten alsmede het bevorderen van de kwaliteit van leven.

Initiatieven

Als eerste project hebben we een boek uitgegeven voor kinderen met een chronische beperking en hun familie, vrienden en ieder die meer wil leren over de belevingswereld van deze kinderen. We bezochten medische conferenties en symposia, ziekenhuizen en boekhandels om het boek te presenteren en voorlichting te geven.Volgende projecten zijn in voorbereiding. Zoals een boek ter ondersteuning van de omgeving van het chronisch zieke kind: de ouders, broertjes en zusjes.

De stichting

Naam
Stichting Bureau Sterrenstof

Contactadres
Albert Neuhuijsstraat 9
3583 SR Utrecht
tel: 06-10277223

Email:
estherclairsas@hotmail.com

BTWnummer: 854264371B01
KVK-nummer: 61234982

Bestuursleden

Iet Kooy-Veenstra, voorzitter
Esther-Clair Sasabone, penningmeester
Jacqueline de Jongh-Moolenaar secretaris

Beloningsbeleid
De bestuursleden zijn onbezoldigd en ontvangen onkostenvergoeding van max. 500 euro per jaar

Galerij